31 Mayıs 2007 Perşembe

Çizgi Filmciler Derneği

Çizgi Filmciler Derneği, Türkiye'de, çizgi film alanındaki tek meslek organizasyonudur. 1993'de, klasik canlandırma (animasyon) ile uğraşan çizgi filmcileri bir araya getirmek amacıyla kuruldu. Bu yapısını günümüze kadar korudu. Çizgi Filmciler Derneği, 69 çizgi filmciyi bir araya getirmektedir. Dernek, Türkiye'de çizgi film sanatını geliştirmek, çizgi filmciler arasındaki iletişimi sağlamak, uluslararası faaliyetler konusunda bilgilendirmek, Türkiye kültürünü çizgi film vasıtası ile çocuk ve gençlere tanıtmak amaçlarını taşımaktadır.

Çizgi Filmciler Derneği, kurulduğu 1993 yılından bu yana kaybettiği değerli üyeleri ErimFerruh Doğan Oğuz AralGözen, Ferruh Doğan Akdilek ve Oğuz Aral'ı saygıyla anmaktadır.

ÇFD, 29 Nisan 2005'deki genel kurulunda, çizgi filmi, elektronik haberleşme vasıtalarından ve internet imkânlarından faydalanarak Türkiye kültür hayatında daha popüler kılma kararı almış ve kendisine ait bu web site'ı hizmete sokmuştur. Böylelikle, daha kaliteli ve kendi kültür hayatımızdan beslenen bir çizgi film izleyici kitlesi ile birlikte, yeni çizgi filmcilerin de destekleneceği umulmaktadır.


Çizgi Filmciler Derneği Resmi Sitesi

3 yorum:

BAYDAR dedi ki...

Teşekkürler. Çok uğraştığımız bu siteyi üslubunca alıntıladığınız ve link verdiğiniz için. L.E. (ÇFD'den)

kaptan arka kapi dedi ki...

uğraşlarınız için biz çizgifilm severler teşekkür ederiz. dernekleri ayakta tutmak zordur :)

BAYDAR dedi ki...

İzninizle, bazı sorularım olacak: Sitenin yukarısında, "Ahu Uzel'in Araştırma Projesi" ibaresi var. Acaba kimdir Ahu Uzel? Araştırmasını ne zaman ve hangi şartlarda yapmıştır? Akademik bir araştırma mıdır? Bu araştırmaya katkıda bulunmamızı ister mi? Kendisiyle dernek sitesi için küçük bir söyleşi yapabilir miyiz? Dilerseniz, bunları bilgi at cizgifilmciler dot org adresine yazabilirsiniz. Kolay gelsin. L.E.